COMUNICAT DE PRESĂ Serata lunii – sărbătoare a comunității Peste 80 de invitați sunt așteptați la Strungari

Situație statistică cu beneficiarii lunii aprilie 2018
27/04/2018
Traditii de primavara la Strungari (10 mai 2018)
11/05/2018
Show all

Serata lunii – sărbătoare a comunității

Peste 80 de invitați sunt așteptați  la Strungari

Joi, 10 mai 2018, începând cu orele 14,30  la Campusul Școlar Strungari  se va desfășura  « Serata lunii”  cu tema  ”Tradiții de primăvară la Strungari ».  De peste două decenii, Asociația ”Sprijiniți copiii” Alba Iulia împreună cu partenerii săi organizează  o sărbătoare a celor născuţi în aceeaşi lună şi a invitaţilor acestora. Este un prilej de  reducere a distanței sociale dintre oameni, de educare a relaţiilor interpersonale și de sensibilizare a comunităţii în legătură cu importanţa ei în dezvoltarea capacităţilor de comunicare, integrare socială și de producere a stării de bine. ”Invităm mass media să se alăture efortului nostru de redescoperire a  solidarităţii umane şi a bucuriei de a fi alături de  ceilalţi, elemente importante  care dezvoltă satisfacția cu viața a fiecăruia dintre noi și ne fac fericiți” , este apelul doamnei Maria Ilea, inițiatoarea  seratei.

Sărbătoriţii sunt copii şi adulţi din cadrul asociației, salariaţi, colaboratori, voluntari şi reprezentanţi ai partenerilor și colaboratorilor născuţi în această perioadă a anului.

Evenimentul este organizat de către Asociaţia „Sprijiniţi copiii”  Alba Iulia, Comuna Pianu,  Asociaţia CERESS și Școala Gimnazială Strungari. Pregătirea lui a început în urmă cu o lună deoarece este nevoie de foarte multe lucruri pentru ca serata să fie o sărbătoare. A fost stabilită  tema seratei, s-au definit principalele momentele: Șezătoarea „Tomnitul băcițelor, mini-recitalul ”Primăvara în cântece și poezii”, concursurile gen ”cine știe câștigă”,  s-au pregătit  invitația și decorațiunile necesare pentru înfrumusețarea spațiului unde va avea loc sărbătoare. Copiii ajutați de salariați și voluntari au confecționat podoabe diverse care simbolizează primăvara: flori, pomi înmuguriți și înfloriți, frunze, păsărele, fluturi, gâze, albine și alte produse care  au transformat sediul campusului într-o adevărată expoziție de colaje unele mai sugestive decât alte.

Voia bună reprezintă cea de-a doua parte a seratei şi asigură cadrul necesar reducerii distanţei sociale dintre oameni și producerii bunăstării spirituale. Astfel, de la primarul localităţii, manageri de organizații, directori de şcoli şi până la cel mai sărac dintre săraci, toată lumea se va bucura de o după- amiază din care nu vor lipsi muzica, dansul, voia bună, mult așteptatul moment de servire a tortului şi ….. surprizele.

Evenimentul face parte din  etapa de sustenabilitate a proiectului ”Complex de servicii integrate” Pianu, iar resursele necesare sunt asigurate de către parteneri și colaboratori.

Coordonator complex,

Neagu Mariana